Растения, които могат да виреят на тъмно

Растения, които могат да виреят на тъмно

Този вид растения се чувстват прекрасно в полусянка и дори при слаба светлина. При повечето от тях красотата не е при цветовете, а най-вече в листата им. Но и това не е малко, ако се вземе предвид, способността им да живеят с малко слънчеви лъчи и това, че прекрасно почистват въздуха в помещенията.

Хлорофитум
Непретенциозно растение и поради това доста популярно. Може да живее дълго без слънце и при това прекрасно почиства въздуха.

Калатея
Прекрасните листа правят това растение желано допълнение за всяка стая. Трябва да помните че преките слънчеви лъчи са нежелателни. Оптималният вариант за калатеята е полусянката.

Гелксина
Растението с красиви нежни листа е красиво във висящи кошници или в саксии в съседство с високи растения. Внимавайте - не я засаждайте до ниски съседи – гелксината ще ги задуши. Иска често поливане и опръскване.

Дифенбахия
Най-подходяща за растението е разсеяната светлина. Най-добре е да го държите зад завеса. Растението е особено красиво през пролетта и лятото, когато в центъра му се появяват светли и нежни листа.

Драцена маргината
Истински представител на тропиците у дома. Дръжте я обаче далеч от преки слънчеви лъчи. Растението обича сянка.

Папрати
Повече от  1500 вида папрати са пригодни за домашно отглеждане. Тези тропически растения охотно живеят на сянка, но не понасят сухия въздух. Нуждаят се от често пръскане на листата, особено, ако в помещението има отопление.

Филодендрон
Любимото растение на много цветари. Чувства се добре на сянка, прекрасно почиства въздуха. Понякога изисква прищипване прищипване на върха, за да не се изтегли много на височина.

Неорегелия
Тропическо растение, което прекрасно живее дори и само на изкуствено осветление. Цъфти при влажни условия, напремр в банята.

Спатифилум
Ако често забравяте да поливате растенията си и в стаята рядко надничат слънчеви лъчи, заложете на това невзискателно и красиво растение.

Сансевиера
Растение, което практически не изисква грижи. Светлината влияе върху растежа му, норастението се чувства добре и на тъмно.

Аглаонема
Един от най-добрите варианти за стаи с малко светлина. Идеална е за начинаещите цветари.

видяна: 1172
dfgdfg

 

 

Добави коментар

Коментарите трябва да бъдат изписвани на кирилица!
 
* Име:
* Коментар:
 
 
 Начало  |  15 ноем. 2018г.
конт@кти  реклама
Фирма на месеца
ПРО ПЛАНТС ЕООД
Анкета
Какво търсите в zeleno.bg?